fbpx
Kontaktirajte nas
+381 64 920 45 48
E-Mail adresa
obrazovanje.jagodina@gmail.com
LOKACIJA
Kralja Petra I, broj 3, lokal 4, 35000 Jagodina Srbija

GIMNAZIJA PRESTIŽ

Sportska i informatička gimnazija “Prestiž” je otvorila svoja vrata za upis učenika u školsku 2019/2020. godinu.

Gimnazija će budućim učenicima obezbediti vrhunske uslove za obrazovanje koji podrazumevaju:

 • Inovirani nastavni plan i program gimnazije opšteg tipa prilagođen učenicima koji se aktivno bave sportom ili su zainteresovani za sport, rekreaciju i fitnes
 • Nastavni plan i program za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku
 • Saradnju sa prestižnim sportskim ustanovama i IT kompanijama
 • Saradnju sa proslavljenim sportistima i IT stručnjacima kao gostujućim predavačima
 • Raspored časova prilagođen dnevnim potrebama i obavezama učenika
 • Sistematsko praćenje rada i svestranog razvoja svakog učenika
 • Korišćenje najsavremenijih metoda u nastavi
 • Visoko kompetentan nastavni kadar
 • Mogućnost celodnevnog boravka, ishrane i zdravstvene zaštite učenika
 • Mogućnost organizovanog prevoza do i od škole
 • Mogućnost pripreme za polaganje SAT i TOEFL ispita

Naši smerovi

Gimnazija „Prestiž“ svojim učenicima nudi mogućnost izbora između dva smera: sportskog i informatičkog.

Ono po čemu je naša gimnazija jedinstvena je organizacija nastave u okviru koje ova dva smera ne isključuju jedan drugi. Oni se dopunjuju. Sa jedne strane, u današnje vreme je gotovo nemoguće napredovati i ostvarivati vrhunske rezultate u sportu bez upotrebe informacionih tehnologija i najsavremenijih softvera. Sa druge strane, bavljenje računarstvom i informatikom je statičan posao i zahteva puno sedenja ispred ekrana. Sportska aktivnost je neophodna kako bi fizička ali i mentalna sprema uvek bila na optimalnom nivou.

 

SPORTSKI SMER

Na sportskom smeru nastava se izvodi prema planu i programu gimnazije opšteg tipa koji je inoviran izbornim predmetima usmerenim na sport i rekreaciju, kao što su: menadžment u sportu, etika u sportu, sport i zdravlje…

Raspored časova je prilagođen učenicima koji se aktivno bave sportom i njihovim profesionalnim obavezama, te iz tog razloga nastava počinje svakoga dana u 11 i traje do 17 časova. Sadržaji kojima Gimnazija „Prestiž“ raspolaže: savremeno opremljena fiskulturna sala, teretana, bazen… upotpunjuju fizički razvoj svakog učenika, posebno onih koji se bave sportom.

U cilju pružanja što funkcionalnijih i primenjivijih znanja i veština potrebnih u budućnosti, kako u sportu tako i u ostalim oblastima života, nastavni plan na sportskom smeru obogaćen je časovima iz oblasti računarstva, informatike i telekomunikacija.

 

INFORMATIČKI SMER

Na informatičkom smeru nastava se izvodi prema planu i programu gimnazije za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku koji je verifikovan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nastava je dodatno obogaćena specijalizovanim izbornim predmetima poput robotike i internet marketinga.

U cilju pravilnog fizičkog razvoja učenika, koji je podjednako važan kao i mentalni, nastava na informatičkom smeru je upotpunjena obaveznim sadržajima iz oblasti sporta i rekreacije, a učenicima se savetuje da izaberu i neki od izbornih predmeta koji podstiču fizičku aktivnost kao što su košarka ili fitnes.

Raspored časova je izbalansiran tako da produktivnost đaka uvek bude na visokom nivou, svakog radnog dana od 11 do 17 sati.

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

WordPress Theme built by Shufflehound. Centar za obrazovanje Jagodina 2020.