fbpx
Kontaktirajte nas
+381 64 920 45 48
E-Mail adresa
obrazovanje.jagodina@gmail.com
LOKACIJA
Kralja Petra I, broj 3, lokal 4, 35000 Jagodina Srbija

VISOKA ŠKOLA KOZMETOLOGIJE I ESTETIKE BANJA LUKA

O koledžu

Visokoškolska ustanova VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka, od 2006. godine realizuje nastavu na trogodišnjem studijskom programu- kozmetologija i estetika za zvanje kozmetolog – terapeut – estetičar, a od 2015. godine i specijalistički studijski program u kojem obrazuje specijaliste primijenjene kozmetologije i estetike.

Nakon završetka specijalističkih studija diplomci će dobiti 240 ECTS bodova i ponijeti zvanje specijalista primjenjene kozmetologije i estetike, što je potpuno novo zanimanje i zvanje u Jugoistočnoj Evropi, a koje je dosta traženo, a ima vrlo značajne kompetencije. Takođe za brucoše ova visokoškolska ustanova pripremila je značajne novosti koje će olakšati njihovo školovanje i boravak u Banjaluci. Visokoškoska ustanova može se pohvaliti time da veliki broj svršenih diplomaca odmah pronalazi svoje zaposlenje što je danas jako rijedak slučaj. Prema riječima osnivača i direkorice Koledža Jane Marinković Nikoletić uvođenjem ferijalne prakse i pojačavanjem redovne praktične nastave strudenti se od početka studija osposobljavaju za rad na tržištu.

„Drago nam je da su prepoznati napori naše visokoškolske ustanove koja već 10 godina izvodi praksu na fakultetu i ona prema nastavnom planu i programu zauzima oko 40% nastave, tako da su naši svršeni diplomci nakon studija spremni za tržište što poslodavci jako cijene i traže. Imamo informacije sa terena koji govore da je preko 95 % diplomiranih studenata počelo da radi“, rekla je Marinković Nikoletić. S obzirom da se radi o jako deficitranom zanimanju u cijeloj BiH, ali i regionu, veliki je broj zainteresovanih kandidata za upis na osnovne i specijalističke studije i iz godine u godinu je sve veći.

Kozmetolog terapeut-estetičer nakon studija može da radi u svim centrima za primijenjenu kozmetologiju: klinikama, banjskim centrima wellness centrima, spa centrima, salonima, sportskim centima, rehabilitovanim centima itd. Sa završenim specijalističkim studijima pored gore navedenih kompetencija svršeni diplomci mogu da rade u školama i na fakultetima u nastavi, što je prvi stručni kadar iz oblasti primjenjene kozmetologije u regionu.

Što se tiče stručnosti i kompetencija kozmetolozi se razlikuju od drugih upravo po tome što njihove kompetencije odgovaraju najsavremnijim dostignućima u primijenjenoj kozmetologiji jer pored praktičnih znanja iza njih stoji vrlo kvalitetni naučni dio znanja. Pored predkliničkih izučavaju i kliničke medicinske predmete kao i sukostručne i stručno-aplikativne predmete na najvišem evropskom i širem nivou, a tu su i opšte obrazovni predmeti tipa stranih jezika, umjetnički predmeti i opšte društveni predmeti.

„Kozmetolog se sa završenim fakultetom osposobljava da besprijekorno vodi centre za kozmetologiju, salone za njegu tijela i kose, banje, wellnes centre, da primjenjuju složene kozmeto-terapijske procedure kao što su lipoliza, dermomikroabrazija, liduliza, intakutane (inekcione) aplikacije i mnoge druge složene terapije, što kadar sa srednjom školom, a pogotovo kursom ne bi smio da radi.”

Praktična nastava

„Drago nam je da su prepoznati napori naše visokoškolske ustanove koja već 15 godina izvodi praksu na fakultetu i ona prema nastavnom planu i programu zauzima oko 40% nastave, tako da su naši svršeni diplomci nakon studija spremni za tržište što poslodavci jako cijene i traže. Imamo informacije sa terena koji govore da je preko 95 % diplomiranih studenata počelo da radi“, rekli su na Koledžu.

S obzirom da se radi o jako deficitranom zanimanju u cijeloj BiH, ali i regionu veliki je broj zainteresovanih kandidata za upis na osnovne i specijalističke studije je iz godine u godinu sve veći. Kozmetolog terapeut-estetičer nakon studija može da radi u svim centrima za primijenjenu kozmetologiju: klinikama, banjskim centrima wellness centrima, spa centrima, salonima, sportskim centima, rehabilitovanim centima itd. Sa završenim specijalističkim studijima pored gore navedenih kompetencija svršeni diplomci mogu da rade u školama i na fakultetima u nastavi, što je prvi stručni kadar iz oblasti primjenjene kozmetologije u regionu.

Što se tiče stručnosti i kompetencija kozmetolozi se znatno razlikuju od kozmetičkih tehničara i kursista po tome što iza njihovog praktičnog rada i vještina koje savladaju na fakultetu stoji nauka. Izučavaju anatomiju, fiziologiju, biohemiju, strane jezike, a veoma su važne kozmeto-terapijske vještine te umjetničke vještine i pedagoški predmeti koje izučavaju.

„Kozmetolog se sa završenim fakultetom osposobljava da besprijekorno vodi centre za kozmetologiju, salone za njegu tijela i kose, banje, wellnes centre, da primjenjuju složene kozmeto-terapijske procedure kao što su lipoliza, dermomikroabrazija, liduliza, intakutane (inekcione) aplikacije i mnoge druge složene terapije, što kadar sa srednjom školom, a pogotovo kursom ne bi smio da radi.”

Ant 1: DIPLOME PRIZNATE, AKREDITACIJA U TOKU

Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade, ali odakle nam sve više dolaze i studenti (Slovenija, Hrvatska, Poljska, Švajcarska).
U TOKU JE AKREDITACIJA VŠU kod republičke Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske.

Ant 2: KOMPETENCIJE:

Uspješno formiranje, opremanje i organizaciju rada ustanova za estetsku njegu. Pored standardnih, izvodi složene kozmetoterapijske procedure u njezi lica i tijela: mikrodermoabraziju, površinski mehanički i hemijski piling kože, izvođenje hemijskog pilinga različitih vrsta i koncetracija- (glikolna, azelaična, piruvilna, mliječna itd.), aparaturnu vakum, preso i kombinovanu masažu (LPG), jontoforezu, ridulizu, miolifting lica i tijela, laseroterapiju, bioptron terapiju, sonoterapijske procedure u njezi kože i kose, mezoporaciju, intrakutanu i aplikaciju seruma (kolagen, hijaluronin i drugih), mezopen, limfna drenaža (teorijsko, praktično izvođenje i edukacija), primjenu magnetoterapije u primjenjenoj kozmetologiji, metodiku primjene aparaturne hidroterapije, fototerapiju, hromoterapiju (dejstvo, primjena i način aplikacije), radiotalase (teorijsko, praktično izvođenje i edukacija), biostimulativni laser, fotoepilaciju, cavitaciju, ultrazvuk, ultrasondu, darsovalizaciju, IPL epilaciju i trajnu epilaciju.

Određuje produženu preparativnu kozmetoterapijsku njegu (svakodnevnu preparativnu njegu u kućnim uslovima).
Kroz izbornu nastavu osposobljen je da uspješno prenosi stručna znanja učenicima i studentima koji se obrazuju za obavljanje estetskih procedura na različitim nivoima.
Unošenje boje kutano i subkutano pod kožu, tj. iscrtavanje dijelova tijela i lica i moge druge procedure.

Ant 3: STUDIJSKI PROGRAMI

Na Koledžu kozmetologije i estetike Banjaluka studenti mogu upisati dva studijska programa:
– KOZMETOLOGIJA I ESTETIKE 180 ECTS- Osnovni studiji- traju tri godine,
– KOZMETOLOGIJA I ESTETIKA 240ECTS- Specijalistički studiji- traju jednu* ili četiri godine. (*Studentima koji su završili neki od srodnih studijskih programa mogu se priznati položeni ispiti sa matične visokoškolske ustanove što radi Stručna komisija Koledža).

Kozmetologija i estetika 180 ECTS

Osnovni studiji traju tri godine.

Visokoškolska ustanova VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka, od 2006. godine realizuje trogodišnji studijski program poslije čijeg završetka studenti ponesu zvanje kozmetolog – terapeut – estetičar. S obzirom da se radi o jako deficitaranom zanimanju u cijeloj BiH, ali i regionu svake godine je veliki broj zainteresovanih kandidata za upis na osnovne studije.

“Drago nam je da su prepoznati napori naše visokoškolske ustanove, a važna činjenica je da se na fakultetu izvodi praktična nastava i ona prema nastavnom planu i programu zauzima više od 40% nastave , tako da su svršeni diplomci nakon studija spremni za tržište što poslodavci jako cijene i traže. Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade, ali odakle nam sve više dolaze i studenti (Slovenija, Hrvatska, Poljska, Švajcarska)“ , rekli su na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Kozmetolog terapeut-estetičer nakon studija može da radi u svim centrima za primijenjenu kozemtologiju: klinikama, banjskim centrima, wellness centrima, spa centrima, salonima, sportskim centima, rehabilitacionim centrima itd. Da više od 95% diplomiranih kozmetologa radi, pokazuje i podatak da ih nema na birou u cijeloj BiH u više od 100 gradova i opština.

Kozmetologija i estetika 240 ECTS

Specijalistički studiji- traju jednu* ili četiri godine.

Specijalistički studijski program- Kozmetologija i estetika 240 ECTS bodova dobio je dozvolu za rad 2015. godine i sprovodi se od te godine. Nakon završetka specijalističkih studija diplomci će dobiti diplomu sa 240 ECTS bodova i ponijeti zvanje “Specijalista primjenjene Kozmetologije i Estetike” što je potpuno novo zanimanje i zvanje u Jugoistočnoj Evropi koje je dosta traženo i ima vrlo značajne kompetencije.

Na novi studijski program mogu se upisati učenici koji su završili srednju četverogodišnju školu ili studenti sa završenim trogodišnjim srodnim studijskim programom, a poseban akcenat je na oblasti kozmetologije kao što su studiji kozmetologije i estetike u Banjoj Luci i odsjeka Visokih zdravstvenih škola strukovnih studija u regionu čiji svršeni diplomci mogu nastaviti studije u Banjaluci. Upisati se mogu svi koji su završili medicinski ili tehnološki fakultet te srodni odsjek na nekim drugim univerzitetima. Imamo interesovanje studenata iz Beograda, Podgorice i drugih gradova za upis sprecijalizacije jer je ovo jedini studiji iz kozmetologije sa 240 ECTS bodova u regionu i logičan je nastavak studija svima koji su završili trogodišnje studije da napreduju u oblasti primjenjene kozmetologije.

S obzirom da se radi o jako deficitranom zanimanju u cijelom regionu veliki je broj zainteresovanih kandidata za upis, te su svake godine kvote puno manje od stvarnih potreba tržišta.

Nakon završetka studijskog programa – Kozmetologija i estetika 240 ECTS bodova studenti će steći kompetencije za rad na složenim kozmeto-terapijskim procedurama, donošenja kozmetičkih dijagnoze, rad na složenim aparatima i preparatima, a zaposlenje mogu naći u srednjih stručnim školama, fakultetima, apotekama, banjama, welnes centrima, kozmetološkim centrima i dr.

“Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade, ali odakle nam sve više dolaze i studenti (Slovenija, Hrvatska, Poljska, Švajcarska)” , rekli su na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Studentima koji su završili neki od srodnih studijskih programa mogu se priznati položeni ispiti sa matične visokoškolske ustanove što radi Stručna komisija Koledža.

 

Kontaktirajte nas za više informacija

WordPress Theme built by Shufflehound. Centar za obrazovanje Jagodina 2020.