fbpx
Kontaktirajte nas
+381 64 920 45 48
E-Mail adresa
obrazovanje.jagodina@gmail.com
LOKACIJA
Kralja Petra I, broj 3, lokal 4, 35000 Jagodina Srbija

Mostar

Univerzitet modernih znanosti - Mostar

Osnivanje Univerziteta modernih znanosti-CKM Mostar je rezultat zahteva savremenog društva koje uslovljava sistemski i holistički pristup u kreiranju inovativnog modela obrazovanja i odgovara na sve izazove savremene civilizacije. Univerzitet nosi pečat modernosti i jedinstva svih programa prema nizu potrebnih zajedničkih znanja i sposobnosti koja se nalaze u raznim područjima. Gotovo sva ta znanja sadržana su u svih pet studijskih programa i njihovim smjerovima. Ta znanja su sledeća:

 • Komunikaciona znanja i sposobnosti
 • Informatička znanja i sposobnosti
 • Komputativne sposobnosti
 • Organizaciona i svetonazorna znanja i sposobnosti
 • Upravljačke sposobnosti
 • Profesionalne sposobnosti

Premda je reč o novoosnovanom Univerzitetu, ova akademska institucija ima svoju istoriju. Od 2004. godine u Mostaru je delovao CKM, društvo s ograničenom odgovornošću, široke registracije koje je u oblasti obrazovanja djelovalo kao instruktivni i ispitni centar engleskog ICM-a, renomirane institucije za stručno obrazovanje.

Godine 2008., nakon registracije i dobijanja radne dozvole koju je izdalo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, CKM osniva Visoku školu za poslovnu ekonomiju kojoj prenosi deo imovine, iskustva i nastavno osoblje.

Početkom četvrtog meseca 2010. godine delatnost ove akademske institucije proširena je i na drugi i treći bolonjski ciklus. Promenjen je i naziv institucije u Fakultet za menadžment resursa – CKM Mostar. Do oktobra 2014. godine Fakultet je bio sastavnica Sveučilišta/Univerziteta„Hercegovina“.

U ovoj instituciji dočekan će vas ugodna atmosfera, srdačni odnosi nastavnog osoblja koje je kombinacija mladosti i iskustva visokokvalifikovanih profesionalaca. Student može odabrati studije na engleskom jeziku ili na jezicima konstitutivnih naroda BIH. U oba slučaja programom je predviđeno intenzivno učenje engleskog jezika. Grupe studenata nisu veće od 20 polaznika, čime se osigurava personalizovana i interaktivna nastava zasnovana na primerima iz prakse, kako bi student razvio kreativnost i stručnost na visokoj razini.

Kao institucija izvrsnosti Univerzitet priprema stručnjake za uslove evropske zajednice u kojoj će biti potpuno ravnopravni svojim evropskim kolegama.

Polazeći od toga da obrazovanje predstavlja javno dobro i javnu odgovornost, ono se danas u savremenim uslovima tretira kao najdragocjenija investicija budućnosti s evropskim sistemom vrednosti i šire.

Fakultet raspolaže studijama iz oblasti:

 • Ekonomije
 • Prava
 • Bezbednosti
 • Zdravstva
 • Saobraćaja

Kontaktirajte nas za više informacija

WordPress Theme built by Shufflehound. Centar za obrazovanje Jagodina 2020.